Sworznie wachacza do m3
Sworznie wachacza do m3
Dziwie sie ze nikt jeszcze nie zalozyl takiego tematu. Te z allegro pasuja do wszystkich tylko nie m3. W serwisie tylko z wachaczami, rok temu kupilem za 470zl sztuka i teraz mam znowu do wymiany. Nie stac mnie juz na serwis. Głównie chodzi mi o te wewnetrzne. Znacie moze jakies zamienniki? Powerflex robi te sworznie?
Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2009 23:37 przez macpis, łącznie zmieniany 1 raz.
PeAcE, LovE and ///M
Re: Sworznie wachacza do m3
Długie sworznie pasują od każdej e36, krótkie od dowolnej e30.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Przerabiałem juz ten temat u siebie
na początku miałem kupić dwa nowe wahacze ale z racji tego że stare były by do wyrzucenia więc wymieniłem tak jak pisał kolega wyżej - wewnętrzne długie od E36 zewnętrzne krótkie E30 lemforder - zabieg się udał
po roku jazdy (zawias - gwint KW) zero wyczuwalnych luzów na sworzniach, zabieg bez żadnej rzeźby
wycisnąć stare - wcisnąć nowe i odraz podwójna radość brak luzów i większa część kasy za nowe wahacze w kieszeni 

Czy w E46 tez można wykonac podobny zabieg?
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Czemu nie krotkie od E36????Bombel pisze:Długie sworznie pasują od każdej e36, krótkie od dowolnej e30.
Bo nie pasują do M3.Pawel_M3GT pisze:Czemu nie krotkie od E36????Bombel pisze:Długie sworznie pasują od każdej e36, krótkie od dowolnej e30.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.